Menu

Zdrowe posiłki tworzą dobrą sylwetkę

21 marca 2017 - Witalność
Zdrowe posiłki tworzą dobrą sylwetkę

Zrównoważona
dieta oznacza spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
efektywnej diecie muszą
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można jadać sporadycznie, czyli bardzorzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w planie
żywienia.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie wiedzie do udanego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
konsumując mało możemy być nasyceni,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
zjadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
klasy, bo tylko wysoka standardgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : tadalis

tania kamagra